Měsíc trávy

Měsíc trávy jsme zahájili tradiční velikonoční výpravou jejímž tématem, kromě velikonočních tradičních zvyků a rukodělek, byl příběh bílého chlapce uneseného indiány, který nás provází po celý rok.
Počasí bylo průřezem všech ročních období od sněhu a mrazu, přes sluníčko po déšť. V Měsíčním údolí jsme to však šťastně přestáli relativně v teple a v suchu.
Zvládli jsme vařit na ohništích, absolvovali pěkný výlet s Kráťou a zahráli si spoustu her uvnitř i venku. Každý si ušil kožený váček, který dostal v pondělí naplněný pomlázkovými dobrotami.
Zkrátka, jako každá výprava byla i tato super.

Třetí dubnový víkend patřil výpravě Ibirinoka. Tentokrát jsme vyjeli na tábořiště v Ratibořských horách. Zázemím nám byla jen táborová kuchyň a sklad věcí, který se po vyklizení dá použít jako přístřešek pro přespání.
Program si pro nás připravili Patt a Vlk, kterým patří dík za vypečené úkoly typu „Síť“ či „Hnusák“.
Počasí nebylo nejhorší, ale v noci bylo téměř na nule, a přes sobotu poletovaly vzduchem bílé krystalky…  V zásadě nám počasí přálo – nebyl souvislý liják a my jsme si ověřili, že obstojíme i bez zázemí chaty. Bylo to fajn, včetně cesty zpět Kráťovým autem, kam jsme se vešli tak-tak, ale všichni. Mohli jsme jet pohodlněji, ale nechtěli jsme se rozdělit.

STOVKAŘI: Agáta, Olda, Brčál, Kikina, Marjánka

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář