Měsíc růží

Tenhle letní měsíc patří tradičně přípravám na letní tábor. V průběhu schůzek se pomalu balí věci – kuchyňské vybavení, nářadí, stany a další spousta věcí. Na nic se nesmí zapomenout.  Všichni pomáháme, a hlavně už se všichni moc těšíme.

První červnový víkend nás zastihl na Prknovce na výpravě do Říše lesních skřítků. Tentokrát byli pozváni i rodiče, aby si výpravu užili společně s námi. Vše se díky dobré práci a souhře Ibirinoka, klanu našich starších brášků a sester, vydařilo ke spokojenosti všech.

Druhý víkend věnovalo Ibirinoko intenzivní práci na dobalení všech věcí na tábor a přípravě her pro děti, které o muzejní noci navštíví muzeum Policie ČR. Akce byla úspěšná. Měli jsme zde indiánskou „věštírnu“, zájemci si mohli nechat spočítat své znamení podle kalendáře kmene Cherokee, dále bylo možno vyzkoušet házení na cíl lacroskou, provádění kuličky labyrintem, zahrát si Cornhole a vyzkoušet si jak jsou na tom s rovnováhou na specielním šlapadle.
Opět odvedlo Ibirinoko dobrou práci  a třeba se někdo z účastníků za námi po prázdninách staví v klubovně a stane se naším kamarádem či kamarádkou. To by se nám všem moc líbilo.

Také, jako každoročně, proběhlo vyhodnocení našeho celoročního snažení. Vítězkou v bodování kmenů se stala Marcelka, vítězem v řadách Ibirinoka Brčál.
Olda, Agi, Kikina, Brčál a Marcelka měli za celý rok docházku lepší než 85%,  a proto na letním táboře nastoupí do táborové hry v hodnosti „specialisty“.
Tentokrát budeme v Africe pátrat mezi cizineckou legií po velkém podvodu.

Takže zítra, v pondělí 29.6.2015, vyrážíme za naším letním dobrodružstvím. Tábor už stojí, kamna topí….
Ibirinoko se pak sejde ještě v srpnu v Měsíčním údolí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář