Měsíc lovu je ten tam

První měsíc na naší nové stezce utekl jako voda v divoké řece. Oproti stezce minulé je tu několik novinek.
Oddíl Skautů sv. Jiří, který pracuje na Jižním Městě, dostal výpověď z klubovny v Komunitním centru Matky Terezy, a tak musíme hledat prostor, kde by se mohly aspoň jedenkrát za týden odbývat schůzky. Dívčí družina Sov se již celé září scházela každé úterý v Centrálním parku. Zkrátka nemíníme se vzdávat.
V naší klubovně na Žižkově se schází nejen klany Rysů a Vyder, ale od září i družinka Bobrů, kde jsou děti předškolního věku, tedy od pěti let.
Na Jižním Městě i na Žižkově je ještě několik míst pro nové kamarády.

Zahájili jsme také celoroční hru. Spolu s roverskou družinou Kondorů pátráme po pokladu pirátského kapitána jménem Prázdný oční důlek. Kondoři začali pomáhat jednomu starému pánovi a ukázalo se, že je to potomek písaře z lodi již zmíněného kapitána, a že má mapku k pokladu, který je ukryt někde na březích řeky Orinoko. Dohodli se, že Kondoři mohou plánek získat, když budou plnit  přání pana Vyšaty a vydělávat pirátské dublony.

V polovině měsíce lovu jsme vyrazili na první víkendovku. Strávili jsme ji v klubovně skautů v Klecanech a moc se nám tam líbilo. Je to domek s velkou zahradou. Počasí nám přálo, a tak jsme se mohli zaměřit na hledání korálků z pravého polského jantaru, které si pan Vyšata přál.
Znamenalo to dávat po cestě na výletě velký pozor, abychom nepřehlédli žádnou „pavučinu“ ani žádnou kartičku s písmenky. Hráli jsme si na břehu Vltavy i na zahradě – honičky, schovávaná, sbírání rostlin, noční stezka odvahy, signalizace, uzlování, vaření čaje z přírodnin a vůbec stačili jsme spoustu zajímavých věcí. A také jsme získali jantarové korálky, které musíme schovat do další výpravy, kde je možná vyměníme s panem Vyšatou za dublony.
V neděli ráno za námi přijel Kráťa a měli jsme cvičení v sebeobraně. Výprava byla super, nejoblíbenějším místem byla zeď zahrady na níž se dobře jedlo i klábosilo.

Stovkaři v měsíci lovu: Agi, Marcelka, Agáta, Olda, Vašík, Brčál, Kikina, Kapsa, Kačitanka, Domča, Filip

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář