Želví jaro

Čas běží rychle, a tak se stalo, že tohle povídání shrne naši činnost v měsíci vran, trávy a sazenic. Zažili jsme spoustu pěkného, výpravy nás bavily stejně jako schůzky v klubovně a venku.

V březnu – měsíci vran byla hlavní událostí velikonoční výprava, jejíž motivací byl „Ponny expres“. V Měsíčním údolí jsme usilovali o získání zaměstnání kurýra u věhlasné společnosti „Ponny expres“.
Hráli jsme si, soutěžili, opatrovali koně a nezapomněli jsme ani na velikonoční tvoření a dobroty.
Domů si každý vezl ponožkového velikonočního zajíčka, vlastnoručně vyrobený papírový košíček s pomlázkou a zdobené perníkové vajíčko.

V měsíci trávy – dubnu jsme měli šanci získat dublony na Aprílové výpravě, která nás zavedla na hrad Zlenice a do jeho okolí.
Zajímavé hry pro nás připravili Koksík s Kráťou. Nakonec nám ujel vlak a museli jsme čekat na další. Do klubovny jsme se vrátili pozdě večer, ale čekala nás tam dobrá večeře a teplý pelíšek.
V neděli jsme vyrazili na Vítkov hledat pana Vyšatu od kterého jsme měli šanci získat dublony. Všem se to podařilo, jen zisk klanů byl různý.
Na svátek patrona sv. Jiří vyrazilo Ibirinoko na Ivančenu – mohylu v Beskydech pod vrcholem Lysé hory, která zde stojí od roku 1946, aby připomínala památku ostravských skautů, kteří byli na samém konci války popraveni Němci za odbojovou činnost.
Každý rok na ní přibývají kameny, které tam lidé přinášejí. I my jsme měli kameny z vrchu Vítkova.
Oproti předpovědi nám počasí přálo, a tak jsme nejen položili naše kameny na mohylu, ale vyšlápli si i na Lysou horu. Potkali jsme mnoho skautů jak z našeho Skauta ABS, tak Junáka a ze Svazu skautů a skautek ČR. Bylo to fajn.

V měsíci sazenic se uskutečnila víkendová výprava, která byla poslední šancí na získání dublonů a následně částí mapy vedoucí k pirátskému pokladu. Vydali jsme se po stopách loupeživých rytířů do lesů v okolí Prahy. Všichni jsme se snažili, a tak se z nás většina přiblížila cíli a klan Vyder už dokonce má celou mapu a ještě mu dublony zbývají!
Inu, když je dobrá docházka, plní se úkoly z časopisu Phoenix, výsledky se dostaví.

Na konci měsíce jsme vyrazili do srubu v Losinách u Kácova v jehož okolí má být podle mapy ukrytý poklad. Šanci ho hledat dostali všichni, jen s časovým handicapem, protože mapu jsme na poslední chvíli získali všichni.
Panda nám jeho polohu zakreslil na mapu a za dublony jsme si mohli kupovat nápovědy z nichž poslední byla fotografie místa. Rysi místo našli jako první, prohledali ho, ale nic nenašli.
Po dlouhé době zaznamenal úspěch klan Sov, které se nebál důkladně hrábnout do země a poklad byl na světě. Byl poctivě rozdělen mezi všechny zúčastněné a vzorek uschován pro ty, co s námi na výpravě nebyli. A to je třeba ocenit.
V neděli jsme si hráli, plnili činy a nakonec jsme došli na vlak a vrátili se domů.

Teď nás čeká příprava na tábor a v červenci odjíždíme do našich letních lovišť.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář