Měsíc lovu ten tam

Novou stezku kmenové činnosti jsme zahájili účastí na akci pořádané úřadem městské části Praha 3 „Volný čas na trojce.“ Připravili jsme několik soutěží pro děti – hru Cornhole, hod na cíl lacrosskou a 2 druhy labyrintů. K tomu fotografie z činnosti a ukázky rukodělek. Zájem vyzkoušet si hry byl velký, ale bohužel, i přes zájem, nikdo už pak cestu do naší klubovny nenašel. Nevadí.

Na klanovkách jsme se sešli všichni, a to je dobře. Na této stezce kmenvé činnosti nás bude provázet hra s rytířskou tématikou. Budeme postupně navštěvovat různé hrady a pátrat po ztraceném amuletu. Hrady navštěvujeme jednak fiktivně na naší mapě v klubovně, ale i reaálně.

První výprava nás zavedla k souhradí Žebrák-Točník. Zřícenina hradu Točník je pěkná a rozsáhlá. A taky zde je medvědinec, ve kterém žije druhá dvojice večerníčkových medvíďat, dnes statných medvědů, Agáta a Martin.
Samozřejmě nechyběly hry a soutěže, vždyť je třeba mít body pro postup po naší mapě.

Ibirinoko se zúčastnilo slavnostního setkání v německém městečku Laubach. Zde byla založena před 20 lety mezinárodní federace nezávislých skautů – WFIS (World Federation of Independent Scouts). Tehdy měla několik tisíc členů, dnes je třetí největší na světě s více než pěti miliony členy na celé zeměkouli.
My jsme se s ní prvně setkali před 10 lety také v Laubachu při  oslavě jejího desátého výročí. Byla to moc pěkně připravená skautská oslava.
Vyzkoušeli jsme si spoustu nejrůznějších činností od kování svícínků, přes hromadu rukodělek a pití čaje na turecký způsob až po správné krájení šunky, což není nic jednoduchého.
Večer nechyběl ani výroční dort ze kterého se kousek dostal na každého ze 180 účastníků. Bylo super potkat staré známé i poznat nové.

STOVKAŘI: Agi, Cibi, Míša, Florence, Vráťa, František, Adam, Brčál, Šárka, Agáta, Kikina, Kapsa, Vašík

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář