Měsíc dlouhých nocí

Stejně jako vždy na konci roku je prosinec – měsíc dlouhých nocí obdobím pro dvě tradiční akce a program klanovek je podřízen  přípravě na ně.

První je akce nazývaná „Vánoce zvířátkům a sobě“. Dopoledne jdeme na tradiční místo ozdobit stroměk dobrotami pro zvířátka. Ozdoby vyrábíme sami a rok od roku jsou  lepší a lepší. Nezůstáváme jen u nasypání zrní nebo zavěšení lojových koulí a jablíček. Letos bylo ozdob hodně a samé krásné a originální. Pochvala všem.
Odpoledne potom zveme do klubovny také rodiče, příbuzné a kamarády na předvánoční společné posezení. Klany mají připraveny scénky, soutěže a písničky, které předvedou hostům.
Potom následuje posezení s dobrůtkami kávou, čajem a kytarou. Nakonec se rozdávají dárky, které jsou většinou ručně vyrobené. Na každého se dostane a nikdo bez dárku neodejde. I letos se posezení povedlo a dokonce docela protáhlo.

Po vánočních svátcích tradičně odjíždíme na tzv. „Zimní tábor“, který strávíme pod Ještědem. Když je k nám příroda skoupá se sněhovou nadílkou (což se v poslední době opakuje) chodíme na výlety do hor. S ohledem na letošní legendu o rytířích jsme navštívili několik zřícenin hradů v okolí našeho pobytu a bylo to moc hezké. Počasí bylo mrazivé, ale slunečné, a tak byla všude dobrá viditelnost.
Poslední den roku jsme oslavili tradičně vlastnoručně připravenou hostinou, rytířským turnajem a dalšími soutěžemi. Pak už nám zbylo jen zabalit, uklidit a vrátit se do Prahy. Bylo to úžasné, také díky členům Ibirinoka, kteří program celého tábora samostatně připravili.

STOVKAŘI: Agáta, Míša, Cibi, Bůr, Vráťa, Adam, František, Bertík, Kapsa, Vašík, Šárka, Agi, Olda, KikinA

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář