Únor – měsíc hladu

V tomto zimním měsíci jsme absolvovali jednu víkenodovou výpravu pro syny a dcery kmenů a jednu pro Ibirinoko.
Na té první jme se vypravili za Prahu s lany, karabinami, sedáky,  kladkou a kromě jiného jsme se za pomoci Aleše, Koksíka a Skukúma, který za námi přijel až z Brna, povozili na laně. To se nám moc líbilo.
Po sněhu nebylo ani památky, ale přes noc ho celkem hodně napadlo, a tak bylo jasné, že bereme „lopaty“ a hurá jezdit na Vítkov. Lanové i sněhové radovánky jsme si pěkně užili.

Ibiriniko, bohužel, vzhledem k termínu jarních prázdnin, vyrazilo v minimální sestavě do Zábřeha na Moravě na Indiánský den, který pořádal spřátelený kmen Šavanů. Byla to akce pro oddíly i veřejnost. Bylo na ní možno shlédnout spoustu indiánských výrobků a některé si také udělat.
Celá akce pro nás začala zpožděním mezinárodního rychlíku akciové společnosti České dráhy, kterému NEJSPÍŠ chyběly dva vagony, a proto neplatily místenky.
V Zábřehu se nás ujal bratr Komár a poskytl nám perfektní ubytování ve svém bytě v Šumperku a celý víkend o nás vzorně pečoval. Moc děkujeme.
Sobotu jsme strávili na Indiánském dni, večer potom na bowlingu a povídáním s našimi novými známými z kmene Mohawků, kteří přijeli až z Příbrami.
V neděli jsme si prohlédli Šumperk a v poledne se vydali na cestu domů. Protože nám prodali místenky na jiný vlak celou cestu do Prahy jsme stáli na chodbičce v nabitém vlaku.Nicméně celkově to byla moc fajn akce, naprosto odlišná od našich a je škoda, že nás nemohlo jet víc.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář