Co bylo v měsíci trávy

V tomto měsíci proběhly hned dvě naše akce na které se hodně těšíme. Tou první je Široko. Hra inspirovaná příběhem Rychlých šípů ve Stínadlech. Klany byly ubytovány společně u některých rodičů, klubovna hostila naše kamarády ze Šlapanic, Syrovic a Příbrami, kteří si zahráli s námi.
V sobotu dopoledne nás čekala spousta úkolů převážně na Petříně a v okolních zahradách. Bylo to fajn a většinou jsme to zvládli. Po krátké přestávce na jídlo jsme se vydali do Stínadel chytit Široka, a to se některým z nás také povedlo.
V neděli jsme se sešli k vyhlášení výsledků na Petrském náměstí. Velkým Vontem pro rok 2019 se stal Přemek, to znamená, že v tomto velkém klání zvítězil klan černého Orla.

V letošním roce připadly velikonoční prázdniny na duben, a tak jsme si je, jako už několik let, užili v Měsíčním údolí.
Soupeřili jsme o pozemky ve Zlatém údolí. Peníze na nákup jednotlivých pozemků jsme si mohli vydělat nejrůznějšími hrami a aktivitami. Postavit loď, vyluštit spoustu šifer, mít stále dobrý postřeh. Absolvovat „úkolovku“ v zámeckém parku ve Vlašimi, který je originální přírodní rezervací, vyrobit si košíček na pomlázku, magnetku hmyzu a velikonoční dekoraci odlitou ze sádry, a taky pískované vajíčko. Museli jsme si sami uvařit jídlo na ohni a absolvovali jsme velkou „Kuličkiádu“.
Ze všech klání vyšel vítězně klan černé Lasičky a ani naši malí Bobři nezůstali pozadu. Prokázali, že jsou opravdu velmi šikovní. Počasí nám přálo, a tak se akce všestranně velmi vydařila.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář