Utíká to, utíká

Ani jsme se neohlédli a je za námi září – měsíc lovu. Bez ohledu na stavební práce v klubovně jsme na další stezku kmenové činnosti vykročili rázně a s několika nováčky, i když jejich počet zdaleka neodpovídá zájmu projevenému na akci „Volný čas na Trojce“

První víkendová výprava nás zavedla opět na Pankrác, kde jsme spali pod stanem na jedné pěkné zahradě. Bylo nás více než 20 a perfektně jsme si to užili. Seznámili jsme se s Malíčky a s Neználkem a plnili jejich úkoly. Byly jsme rozděleni do trojic a navštívili jsme zříceninu hradu Buben a zahráli si spoustu zajímavých a veselých  her.

Na konci měsíce proběhlo opět tradiční setkání družin z celého našeho společenství Skaut ABS. Sešli jsme se v hojném počtu v Zábřehu na Moravě, kde pro nás Šavani připravili zajímavý program. Pro starší závod hlídek s nočním putováním, jízdou na raftech,  paintballem, lezením po síti a dalšími radovánkami.
Pro mladší byla nachystána zajímavá hra po městě, jejímž výsledkem by mohlo být, že jsme se s městem blíže seznámili. Na závěr hry jsme navštívili výstavu 100 let skautingu v místním muzeu.

Večer proběhla skautská akademie, kde se zpívalo a hrálo divadlo. My jsme do ní přispěli dvěma krátkými parodiemi na pohádky „O hloupém Honzovi“ a „Perníková chaloupka“. Ibirinoko potom divadelním kusem „Tragédie na hradě Tolštejně aneb veselé krveprolévání tamtéž“. Všichni předvedli báječné herecké výkony a byli oceněni. Je vidět, že téma celoroční hry „české kočovné divadlo“ si všichni užijí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář