Měsíc padajícího listí

I přes problémy, která nám působí stav naší klubovny se naše činnost nezastavila. Scházíme se na pravidelných schůzkách a jezdíme na výpravy. Naše družiny proměněné v rámci celoroční hry na kočovné divadelní společnosti pomalu postupují po mapě centimetr po centimetru, aby se dostaly na co nejvíce štací. Svou první štaci mají za sebou Rysi, Lasičky a naši nejmenší, Bobři.

Podzimní prázdniny jsme strávili v domečku, který nám pronajal kmen Jestřábů z Ligy lesní moudrosti nedaleko Kladna. Téma letošních podtimek bylo „Draci a rytíři“.
Každý jsme si udělali malého dráčka z přírodního materiálu, každá družina si postavila vlastního papírového draka a připravila si scénku o draku a rytíři a píseň o skutku sv. Michala a jeho boji s drakem. Také jsme si dělali kouřové otisky listů.
Většinu dní jsme trávili venku. Po příjezdu jsme hráli různé hry na louce, trénovali lacrosse a hráli americkou vybíjenou.
Druhý den jsme si udělali výlet do Lán, kde jsme navštívili hrob pana prezidenta T. G. Masaryka a jeho rodiny a vzdali mu poctu v krojích u příležitosti státního svátku. Cestou zpátky do domečku jsme hráli různé pohybové hry a našli spoustu hříbků. Večer jsme strávili zpíváním a hádankovým kvízem.
Třetí den jsme se vydali do Doks navštívit místní řopík, který je zařízený přesně tak, jak to v  něm vypadalo v době druhé světové války. Bylo to zajímavé a dostali jsme zasvěcený výklad. Cesta zpátky uběhla rychle při sledovačce a dalších hrách. V domečku jsme dodělávali draky a večer jsme slavili narozeniny Honzy a Hejkala chlebíčky, dortem, zpěvem a hrami.
Dva draci simulovali let při běhu, protože vítr byl jen slabý, další dva havarovali hned na začátku.
Poslední den ráno jsme si zabalili, posnídali výborný perník a vydali se na vycházku, zatímco dobrovolníci uklízeli domeček abychom ho předali v co nejlepším stavu majitelům, což se podařilo. Podzimky byly fakt super!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář