Měsíc dlouhých nocí

Na schůzkách jsme se věnovali přípravě na tradiční vánoční schůzku, již roky známé pod názvem „Vánoce zvířátkům a sobě“. To proto, že vyrobíme ozdoby vhodné pro konzumaci zvěří a těmi pak na tradičním místě ozdobíme stromek. Odpoledne se sejdeme v klubovně s rodiči a kamarády, pro které máme připravený program a  drobné pohoštění.
Nejinak tomu bylo i tento rok. Jen druhá část byla tentokrát, vzhledem k neutěšenému stavu naší klubovny, v kinosále zapůjčeném od muzea Policie ČR, za což velice děkujeme a velmi si té možnosti vážíme.
Měli jsme tentokrát možnost vystupovat na pódiu, tedy opět si zkusit být na „prknech co znamenají svět“. To je i v souladu s naší celoroční hrou o kočovném divadle. Přítomna byla většina členů i většina rodičů a celá akce se moc povedla.

Druhou tradiční akcí je Zimní tábor.  Konec roku trávíme tradičně společně na horách, v poslední době však bez sněhu anebo jen s jeho „ukázkou“.
Nevadí, chodíme na výlety, plavat do bazénu, hrajeme si….
Letos dostal zimní tábor název  „Expedice Tormans“. Provázel nás totiž příběh hvězdoletu Temný plamen, jehož posádka se vydala zjistit zda se na planetě Tormans opravdu usadili lidé, kteří kdysi opustili v hvězdných lodích téměř zničenou Zemi.
Jejich dobrodružství na Tormansu bylo napínavé, ale kromě zajímavých úkolů a her nás tématika  vedla k zamyšlení nad současným stavem našeho životního prostředí. Asi jediné, co můžeme pro jeho zlepšení teď udělat je, aby každý z nás začal se šetrným chováním k němu sám u sebe – třídění odpadu, omezení používání jednorázových plastů, šetrné chování k přírodě a jejím obyvatelům a tisíc dalších maličkostí v každodenním životě…

I letošní Zimní tábor byl super a kdo tam nebyl o mnohé přišel. Už se těšíme na naše společné akce v novém roce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář