Měsíc padajícího listi

Tak další měsíc je za námi. Kromě klanovek se nám podařily dvě bezva víkendové akce. Ta první nás zavedla do blízkého okolí Kavalírky, kde jsme si zahráli spoustu pohybových her. Byli s námi i naši nejmladší – předškoláci Bobři. Po návratu do klubovny jsme se dali do stavby draků, které jsme v neděli šli pouštět na Parukářku. A světe div se, tentokrát se zadařilo. Nejlépe a nejvýše létal drak klanu Orlů.

Za 14 dní na to jsme vyjeli na podzimní prázdniny do našeho oblíbeného Měsíčního údolí. Také tuto výpavu s námi absolvovali Bobři. V duchu naší celoroční hry o kamarádství osadnických a indiánských dětí byl sestaven i program.
V den příjezdu si všichni přiravili co  bylo třeba – dřevo, ohniště… Klany si totiž budou samy vařit dle domluvy, a to ve čtvrtek  celý den indiánská jídla a v sobotu osadnická.
Vařili jsme podle indiánské kuchařky a ochutnali tak mokasínovou stopu, kukuřičné kraple, rýžové lívance, kukuřičnou kaši, dýňovou polévku a vše bylo moc dobré.
Čtvrteční program se skládal z indiánských her jako je lacros, rixivatali, papoahokapiu a dalším
Pátek patřil celodennímu výletu s hrami a úkoly. Bobři měli svůj krátký výlet do zámeckého parku ve Vlašimi, kde se jim podařilo svézt se kočárem.
Vyráběli jsme misky z javorových listů a figurky ze žaludů, kaštanů a ořechových skořápek. Zkrátka měli jsme se skvěle, jako vždycky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář