Náš měsíc růží

Náš měsíc růží utekl rychle. Byly jen pravidelné středeční schůzky, protože na výpravu nás bylo, díky různým předprázdninovým výjezdům některých z nás jen málo. Vše bylo ve znamení jedné smutné a jedné veselé události.
Tou smutnou je, že už z naší krásné klubovny zbyly jen holé zdi a vše je připraveno na stěhování, které proběhne po našem návratu z letního tábora. Naše nová adresa bude od září Husitská 44, Praha 3. Je to přesně na stanici autobusů 133 a 175, která se jmenuje U památníku.
Veselou událostí je blížící se letní tábor, který bude pro většinu z nás prvním v indiánských týpích a už se moc těšíme a připravujeme se.
Na předposlední červnové klanovce bylo vyhodnocení naší celoroční práce. Všichni jsme si pochutnali na oříškovém dortu, každý dostal své kmenové vysvědčení se svými osobními výsledky v bodování a docházce a každý si mohl vybrat jeden bílý balíček s odměnou – většinou to byly taštičky zdobené korálky nebo hračky z korálků.
Účastnické kartičky tentokrát měly konkrétní adresáty – nejšikovnější, nerychlejší, nejrozumnější, nejnovější, nejmenší, nejtvořivější, nejneposednější, nejsnaživější… Prostě jsme všichni „nej“!
Nejlepší dcerou kmene Meherin se stala Julča, nejlepším bojovníkem kmene Huronů je Pavel. Oba dostali batůžek na výpravy se zahraničními skautskými nášivkami a znakem svého kmene. Nejlepší docházku po celý rok – 90% – měla dcera kmene Meherin Šárka, která se radovala z KPZ potažené kůží a zdobené korálky.
Všichni jsme z této schůzky odcházeli s dobrým pocitem, a tak to má být. Jsme zvědaví co nám přinese letní tábor a rádi se o to s vámi po táboře na těchto stránkách podělíme. Bude-li to možné, budou zde fotky a komentáře již v průběhu tábora, tak sem občas nakoukněte.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář