Měsíc bouří

[singlepic=18,400,139,,center]

Tábor nového začátku

První tři týdny tohoto měsíce jsme strávili na našem letním táboře. Až na výjimky jsme zde byli všichni, kteří jsme během roku jezdili na výpravy, a pro většinu z nás to byl tábor premiérový, popřípadě první týpkový bez zděného útočiště. Podle toho také dostal název.

Naši trpělivost důkladně prověřilo počasí. Nepršelo sice vytrvale několik dní, ale když pršelo tak velmi, velmi intenzivně. Většinou se jednalo o přívalové deště s bouřkou. Naše místečko ale skýtá bezpečí, a tak jsme si žili celkem spokojeně a táborový program šel podle plánu. Všichni jsme si, s vydatnou pomocí našich starších a dospělých kamarádů, poradili se všemi nástrahami, které takový skautský tábor na „zelené louce“ přináší nezkušeným nováčkům. A můžeme na sebe být právem hrdí.

Táborová hra nás zavedla mezi skupinku indiánů Cherokee, která se nenechala hnát s ostatními z kmene Stezkou slzí do rezervace, ale snažila se najít místo, kde podle prastaré kmenové legendy Sachemové střeží ochranný amulet a tam se usadit. Místo skutečně našli.

Poslední ze Sachemů strážců, Tavanears, když cítil, že bude muset odejít do věčných lovišť bez nástupce, ochranný amulet ukryl . Plánek s vyznačeným místem, kde je amulet schován rozdělil na 21 dílků, které ukryl na hoře Lá-tí, Hoře pověr. Šaman Wenano, který vedl skupinu uprchlíků dílky našel, ale rozhodl se, že o ně budeme soutěžit a pro ochranný amulet půjde ten z nás, kdo sestaví celý plánek. Hru jsme si docela užili.

Táborovou hru i bodování pořádku vyhrál klan Orlů. Kdo se chce o táboře dozvědět víc, může si v kronice přečíst průběh jednotlivých dní, včetně jídelníčku, (aby všichni viděli, jak dobře jsme si papali), také zde najde umístění v jednotlivých soutěžích a můžete se podívat ve fotogalerii na fotky.

Věci přivezené z tábora jsme už složili v našich nových prostorách, na kterých budou členové Rady starších celé prázdniny pracovat, aby do září přeměnili co největší část bývalého řeznictví na klubovnu. Rádi bychom zde totiž už v září uvítali v hezkém prostředí i nové členy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika, Tábor 2009. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: Měsíc bouří

  1. Králík napsal:

    Byl jsem tam a ze starých známých (kromě nejvěrnějších – Pája, Šiška, Hřib a samozřejmě Panda a Hanka – se na nás byli podívat: Bobr, Žába, Kačenka, Karol a na hooodně dlouho také Eliška s Josífkem. Rád jsem vás viděl, bylo to bezva. Nic se nezměnilo, ani počasí nezklamalo 🙂

Napsat komentář