Vítejte na XXIX. kmenové stezce

Díky pochopení ÚMČ Prahy 3 jsme mohli další rok naší činnosti zahájit již v náhradních prostorách, které naši dospělí kamarádi upravovali celý srpen, zatímco my jsme si užívali prázdnin Už tam můžeme mít schůzky se vším všudy, ale větší část prací, hlavně těch na úpravě a výzdobě interiéru je ještě před námi. Snad to tam bude tak hezké, jako to bylo v naší minulé klubovně.
Naše nová adresa tedy je Husitská 44, Praha 3. Jedná se o bývalou prodejnu na stanici autobusů 133 a 175 pojmenované „U památníku.“
Sešli jsme se po táboře téměř všichni a náramně jsme si to užili. Třetí týden v září jsme vyrazili na tradiční výpravu

SETKÁNÍ DRUŽIN

Konalo se letos v Chvalově u Blatné a každoročně se na něm sejdeme s kamarády a kamarádkami skautujícími v jiných městech naší republiky. Společně si hrajeme, zpíváme a soutěžíme.
Na určené místo jsme dorazili za tmy, a protože počasí přálo, postavili jsme si za svitu baterek stany a uložili se k spánku.
Ráno, po dobré snídani, jsme se dozvěděli, že vlastně vůbec nejsme v jižních Čechách, ale v Krušných horách a budeme je muset, v rámci hry projít křížem krážem. Bylo to proto, že setkání letos připravovali skauti z Nové Role, a protože tam to mají kamarádi třeba z Moravy opravdu daleko, nachystali setkání na svém letním tábořišti. Hra byla zajímavá a dozvěděli jsme se při ní opravdu něco o Krušných horách, zastříleli jsme si ze vzduchovky, poznávali kytičky, skládali puzzle….
Po pozdním obědě ke kterému se podával dobrý gulášek jsme se vydali za překvapením do nedaleké vesnice Záboří. A překvapení nás opravdu čekalo. Každý z nás si mohl sám vyrobit voňavou svíčku u paní, která svíčky vyrábí na prodej. A tak jsme si každý domů vezli voňavou svíčku vlastní výroby. Večer jsme ještě poseděli u ohně do doby než byl čas jít spát.
Ráno jsme se nasnídali, zabalili stany a svoje batohy a vydali se do Mačkova na vlak. Relativně pohodlně jsme dorazili do Prahy. Moc se nám to líbilo, hlavně to spaní ve stanu a výroba svíček. Už se těšíme na další výpravu. A taky se těšíme na nové kamarády a kamarádky.
Přijďte se za námi podívat do klubovny kteroukoliv středu od 16,30 do 18,30 hod. Neváhejte, je to super! A teď ještěš máte příležitost být u všeho od začátku!

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář