Červenec – měsíc bouří a my

Tábor s Mauglím
Malonty – Meziříčí 1. – 17. 7. 2010

[singlepic=19,400,147,,center]První týdny tohoto měsíce patří tradičně našemu letnímu táboru uprostřed jihočeských lesů na krásné louce v údolí Pohořského potoka. Počasí nám letos přálo, sluníčko hřálo tak, až jsme si nevděčně přáli, aby se aspoň na chvíli schovalo za mrak. Když se potom jeden den kolem nás honily bouřky a pršelo, zase jsme nebyli spokojení a přáli si sluníčko.

Táborem nás provázel příběh Mauglího z Knihy džunglí jako téma táborové hry a u poradních ohňů. V v tee-pee nám na dobrou noc Kráťa četl příběhy kocoura Mikeše. Zpestřením pro nás byli nejen kocour Ferda a pes Ben, kteří nás na akcích doprovází pravidelně, ale i malíčci Kája a Josífek a miminka Štěpánka a Vojtíšek, samozřejmě s maminkami – skautkami.

S ohledem na tropické počasí jsme většinu času trávili hrami v lese, případně v potoce či u potoka ve stínu. Velmi se líbily výlety do Českého Krumlova a na Zlatou Ktíš, dále stabilní opičí dráha, Bandarská olympiáda, Minirobinzonáda, Safari, noční osvobozování Mauglího a závěrečný Jarmark.

Jídlo bylo jako vždy vynikající, a tak ke spokojenosti nechybělo téměř nic.

Kdo si chce o táboře udělat podrobnější obrázek, může si prohlédnout fotky a přečístpodrobnou kroniku. Pro zvědavé maminky je uveden i jídelníček.

Loučíme se heslem „Skončil tábor, ať žije tábor“. Čas do toho dalšího nám společně uteče velmi rychle při naší celoroční činnosti – schůzkách, výpravách a táborech v termínu podzimních a velikonočních prázdnin, zimním pobytu na horách… Chcete-li být u toho, přijďte v září mezi nás!

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika, Tábor 2010. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář