Zahájili jsme XXXI. stezku kmenové činnosti

V září jsme se zase všichni sešli po prázdninách v klubovně a zahájili novou stezku kmenové činnosti pěkně zčerstva.  Prvími stovkaři na nové stezce se stali:

Šárka, Jakub a Matěj

Naše první výprava vedla do Měsíčního údolí u Vlašimi na tradiční
Setkání družin Skauta ABS

Do Měsíčního údolí jsme dorazili v pátek až za tmy. Doprava byla kvůli dlouhodobé výluce na trati poněkud komplikovaná. Ještě, že na nás ve Vlašimi čekal Panda s autem, aby nám odvezl batohy na tábořiště. Ubytovali jsme se ve srubu, navečeřeli se a šli spát. Panda nám četl na dobrou noc jednu četnickou historku.
Ráno jsme vstali a spolu s ostatními, kteří v průběhu večera dorazili jsme se zúčastnili zahájení velké hry „Tajemství deseti klíčů“. Museli jsme při ní prokázat nejrůznější dovednosti, důvtip i obratnost.
Po skončení hry jsme si uvařili na ohni výbornou bramboračku a opekli si buřtíky. Jako specialitu studené kuchně jsme vytvořili (teda hlavně Majda) úžasné chlebové dorty.
Když se setmělo vzplanul táborový oheň u kterého se střídaly písničky se scénkami, a taky proběhlo vyhodnocení hry. Ukázalo se, že jsme přes prázdniny toho moc nezapomněli, protože některé medaile byly naše. Po celkem namáhavém dni se nám dobře spalo.
Ráno jsme si zabalili, pomohli uklidit a hráli si venku. Kolem jedenácté hodiny jsme vyrazili na nádraží. Do Prahy jsme dorazili o dost dříve než byl ohlášený příjezd, a tak jsme se ještě mohli vyřádit po libosti na bezvadném dětském hřišti. Byla to velmi vydařená akce.
V měsíci padajícího listí nás čeká víkendová výprava a podzimní prázdniny strávíme s Kyticí a se zvířátky. Už se těšíme!

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář