Náš ostrý start na XXXIII. stezku kmenové činnosti

Na zahajovací schůzce jsme se sešli všichni a ještě nám přibyli někteří nováčci, což je dobře. Vítáme Matěje, Kubu, Karolínku, Emu a Terku a doufáme, že jim s námi bude dlouho líbit.

Hned o prvním zářijovém víkendu jsme měli akci při které jsme se připravovali na tradiční setkání družin Skauta ABS, které letos proběhne v Leštině u Zábřeha a jeho součástí bude branný závod, pětiboj družin a večerní oheň na který je nutno nacvičit scénky. Rozhodli jsme se pro netradiční verzi pohádek O hloupém Honzovi a O perníkové chaloupce.
V sobotu jsme strávili celý den v Krčském lese a trénovali a opakovali si základní znalosti ze zdravovědy a první pomoci, stavbu jehlanu a hráli jsme hry, které jsme si navzájem připravili. Na výpravě s námi byla celou dobu jen Hanka, v Krčském lese pak Chmura  s Lenkou a v klubovně na nás čekali Kamča s Kráťou.
Už v pátek jsme dostali za úkol udělat si na neděli jídelníček s finančním limitem 20,-kč na osobu. Při návratu z Krčského lesa jsme si museli sami nakoupit  všechny suroviny a v neděli potom jídla připravit – snídani a oběd minimálně o dvou chodech. Uspěli jsme a hodně nás to bavilo.
Zejména když Huroni kupovali zeleninu na bramboračku a petržel vybrali vrámci úspor tak malou, že váha neurčila cenu, a tak ji vlastně získali zadarmo.
Dcery kmene Meherin si zase nakoupily zlevněná vajíčka, ale do klubovny z nich dovezly svítek. Když jsme totiž na Florenci dobíhali autobus Kikina při nastupování zakopla a upadla i s nákupem. Naštěstí se v klubovně vše dalo zachránit.

Do Leštiny nás vyjelo 5 bojovníků kmene Huronů, 7 dcer kmene Meherin a spolu s námi sedm bratrů z našeho nového oddílu Skautů sv. Jiří s Dikim. Jako středisko jsme tedy letos měli téměř největší účast.
V Leštině bylo vše pěkně připraveno a moc nás to bavilo – střelba z airsoftových a paintballových zbraní, jízda na raftu i ostatní hry a soutěže. Večerní oheň byl veden v indiánském duchu a naše scénky se vydařily a sklidily velkou pochvalu. Moc jsme si to užili a moc se nám tam líbilo.
Na setkání byl také přítomen bratr Klaus Tegeder z Německa, který je prezidentem WFIS (World Federation of Independent Scout) dnes třetí největší mezinárodní skautské organizace na světě, jejímiž jsme členy již 5 let.
Hanka, Panda, Chmura, Vlk a Fox – všichni z našeho střediska Gatagewa –  absolvovali totiž mezinárodní vůdcovský kurz a na večerním ohni jim byly slavnostně předány absolventské insignie – specielní šátek a dvě dřívka na řemínku, která jsou tradičním odznakem tohoto kurzu.

Jak je z uvedeného vidět, činnost se rozjela na plno a už máme také první výledky.
Prvními „STOVKAŘI“ jsou: Šárka, Agáta, Olda

Pořadí v bodování je následující:
1. Olda 163  bodů   100% docházky
2. Agi 156                100%,
3. Šárka 124           100%
4. Vráťa 122             83%
5. Ema 104              83%
6. Brčál 92               83%
7.Marcelka 81         66%
8. Ignor 75              66%
9. Terka 64            50%
10. Jája 57             50%
11. Matěj 44          50%
12. Jirka 31           10%
13. Jakub 28         50%
14. Karolínka 23   30%
15. Eliška 21 10%
Nebodováni: Kikina, Renča, Kačitanka, Veverka, Kapsa

U nováčků je velkým úspěchem, že hned na začátku získali body a dokonce za  sebou nechali i některé „kmenové veterány“ Nováčkům tedy velká pochvala!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně, Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář