Jak vycvičit draka aneb náš měsíc padajícího listí

V tomto měsíci jsme se scházeli na schůzkách a pomalu se začalo ukazovat, kdo z nováčků vydrží a kdo odpadne. Jediným jasným odpadlíkem pro nezájem je, bohužel, Terka. Druhým bude, nikoliv nováček Jirka, který stejně na většině akcí nebyl. A do třetice všeho dobrého i zlého také Karolínka skončila dříve než začala. Ale přírůstky přece jen máme!

Měsíc padajícího listí je tradičně měsícem Podzimních prázdnin a ty jsme letos v hojném počtu strávili na neobydlené faře ve Vojkově společně s Jiříkovci, i když těch nakonec jelo málo.
Tématem programu se stala pohádka „Jak vycvičit draka“ a tak jsme se snažili.
V sobotu jsme se ubytovali a hned se vydali s Kráťou na průzkum okolí a do lesa na  pruty a dřevo.
Po návratu jsme si rozdělali oheň a opekli k večeři špekáčky. Na dobrou noc nám Panda promítl tu pohádku o wikinzích a dracích a Hanka nám rozdala Lexikon draků, kde bylo napsáno, jak se musíme chovat a co musíme mít, abychom byli před draky v bezpečí.

Například, objevila-li se Brovská noční můra, zachránilo nás mít u sebe KPZ, uzlovačku a tenisák. Při zahlédnutí Nodra smrťáka jsme se museli co nejrychleji schovat a Hrůzáka hrozivého jsme si mohli naklonit rybou… Ryby jsme si museli vybarvit a vystřihnout do zásoby.

V neděli jsme všichni šli na celodenní vycházku po okolí, které je velmi hezké. Moc jsme si užili pěkné počasí i nejrůznější soutěže.
Po návratu jsme se pustili do stavby draků – každý svého malého a každý tým svého velkého. Byla to velká práce a ne každý a ni měl trpělivost.
Večer jsme poseděli s kytarou a zkusili hrát Osadníky s kostkami, ale bylo nás na to moc.

V pondělí jsme dodělávali draky a skládali vlaštovky na letecký den. Odpoledne jsme vyrazili pouštět draky, ale přes příznivé podmínky vzlétl jen jeden malý dráček. Příště nesmíme podcenit výrobu dostatečně dlouhých ocasů.
V podvečer jsme v krojích položili podzimní kytičku k pomníčku obětí 1. světové války a připomněli jsme si tím státní svátek – vznik samostatného Československa.
Večer jsme strávili při hře dle staré televizní soutěže „Kolotoč“ .

V úterý jsme se snažili získat ještě poslední body a zkrotit poslední draky . S bratrem Foxem jsme si vyráběli kožené klíčenky či náramky a učili se zdobit kůži ražením. Proběhl letecký den s vlaštovkami a večer nastalo vyhlašování výsledků našeho snažení odměněné nejen diplomky, ale také výbornými dorty.
Bylo toho samozřejmě mnohem víc, ale to bude uchováno v zápise do naší kroniky. Bylo to fajn.

Pořadí týmů bylo: Meherin, Huroni, Jiříkovci

Pořadí jednotlivců: Agáta, Majda, Přemek, Renča, Kikina, Olda, Kačitanka, Marcelka, Ignor, Kolečko, Brčál, Šárka, Kapsa, Vráťa, Švestka, Kuba, Matěj

Pořadí jednotlivců v bodování za tento měsíc: Agáta, Ignor, Olda, Šárka, Marcelka, Brčál, Matěj, Vráťa, Jája, Kuba
Nebodováni: Ema, Eliška, Kikina, Renča, Kačitanka, Kapsa, Veverka

Stovkaři: Agáta, Šárka, Brčál

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně, Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář