Zas jeden měsíc za námi a rok ten tam

Měsíc dlouhých nocí patří tradičně vánočním oslavám, proto byly části klanovek věnovány přípravě na akci zvanou „Vánoce zvížátkům a sobě“.  Dopoledne zdobíme stromeček zvířátkům a odpoledne přijdou do klubovny rodiče a my pro ně máme připravený program a pohoštění. Konec tohoto měsíce pak patří zimnímu táboru, který se těší u dcer i synů kmene velké oblibě.

Vánoce zvířátkům a sobě
Na tradiční místo v Krčském lese jsme dorazili společně s Jiříky kolem deváté. Každý oddíl ozdobil svůj stromek, a je třeba konstatovat, že ozdoby jsou rok od roku lepší a nápaditější. Zvířátka se budou mít!
Potom jsme se společně dopravili do klubovny,  kde jsme dělali poslední přípravy a potom se už sešli rodiče.
Scénky byly letos výhradně z tvůrčí dílny klanů a byly pěkné. Je třeba pochválit jejich nápaditost.
Po jejich předvedení přišla řada na vánoční i nevánoční písničky, koledy a občerstvení. nakonec jsme rozdali spoustu dárků, které byly pod stromečkem a rozešli se s rodiči domů. No a po Vánocích oslavených doma jsme se sešli k odjezdu do Hanychova na

Zimní tábor s rodem želvy
Sledovali jsme zde další dobrodružství Modrého ptáka, chlapce |Jiřího, který byl adoptován do indiánské rodiny.
Výlety, jízda lanovkou na Ještěd, návštěva bazénu, model dlouhého domu, klik-klak, zvířecí masky, dokonalá silvestrovská oslava, vynikající jídlo a dobrá pohoda, to jsou atributy pro zimní tábor typické. Nechyběly ani letos, i když byl zimní tábor o něco delší než obvykle. Více si lze přečíst ve stručné kronice.

Stovkaři: Bóďa, Marcelka, Honzík, Kikina, Renča

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář