Prosinec – měsíc dlouhých nocí

Program posledního měsíce roku je dán dvěma tradičními akcemi na které je třeba dobře se připravit. Proto proběhly opět klanové výpravy jejichž hlavním programem bylo připravit se na „Vánoce zvířátkům a sobě.“ V klanech se vyráběly dárky, ozdoby na stromek pro zvířátka, někdo i pekl  a zdobil perníčky.
Když přišel čas tradiční vánoční akce, sešli jsme se, tentokrát už v pátek, v policejním muzeu, abychom v sobotu ráno společně vyrazili do Krčského lesa ozdobit stromeček zvířátkům – jablíčka, mrkvičky, semínka…..
Odpoledne se přišli podívat rodiče, jaký jsme si pro ně připravili vánoční program. Scénky, cukroví, dárky. Dopadlo to na jedničku i když hodně lidí chybělo. Vypadá to, že někteří nováčci s činností skončili dříve než pořádně začali. Škoda.
Druhou událostí je zimní tábor, který trávíme tradičně o vánočních prázdninách v Jizerských horách. Odjíždíme po vánocích a vracíme se na Nový rok. Trávíme tedy společně Silvestra a všichni se na to těší. Letos z nováčků nejel na zimní tábor nikdo mimo Zity a Magdalenky. Na poslední chvíli odpadli ještě 3 účastníci pro nemoc.
Dobrodružství začalo již při nákupu jízdenek, protože se ukázalo, že získat jízdenku pro 18 lidí od firmy Regiojet je úkol na 3 týdny a spoustu návštěv pobočky. Dříve šlo vše hladce na pobočce a najednou.
Tématicky jsme se věnovali mayské kultuře. Za splnění nejrůznějších úkolů jsme získávali  semínka, sluničko a vodu, abychom mohli vypěstovat kukuřici a obětovat ji bohům za šťastný a bohatý nový rok.
Sníh opět nebyl, ale to nám nezabránilo trávit většinu času venku, vyřádit  se v bazénu a užít si spoustu legrace nejen při sivestrovské oslavě.
Poděkování patří celému vedení za bezvadný program.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář