Měsíc bláznů uběhl rychle

Na klanovkách bylo veselo a velmi dobrá účast. Ta byla i na naší víkendovce, která nesla název

Gatagewa a Galové

Motivačním příběhem byli Asterix a Obelix, či lépe řečeno Panoramix a jeho ztráta receptu na nápoj síly. Naším úkolem bylo sehnat a naučit se sesílat určitá kouzla tak, abychom získali zpět recept na ten nápoj a mohli ho uvařit. Kouzla jsme získávali za to, jak jsme si poradili s úkoly, hrami a soutěžemi.
V pátek večer se program rozjel na plno a před spaním jsme si pustili film „Asterix  a velký boj“.
Ráno v sobotu jsme vstávali brzy a vyrazili na výlet, abychom osídlili další území v rámci naší internetové hry. Vlakem jsme dojeli do Českého Brodu, kde jsme měli za úkol zjistit spoustu věcí o historii města. Chvíli  trvalo než Rysi našli vývěsku, kde vše mohli opsat, než Kamzíci narazili na dobře informovaného domorodce, a než Vydry na paní, která je poslala do Podlipanského muzea, kde jim hodná slečna nejen zodpověděla všechny otázky, ale dala i knížečku, kde bylo o městečku úplně všechno.
Sešli jsme se na hřišti, kde jsme si vše vyhodnotili, získali další kouzla, vyřádili se na houpačkách a prolézačkách a vydali se na naučnou stezku Zahrady.  Jak se ukázalo, její nevýhodou je, že podstatná část vede po silnici. Za to jsme se vyfotili u tvrze Tuchoraz, kde jsme hledali dobře ukrytý poklad a zkusili si vyrobit draka z listí.
Potom nás už čekala cesta zpět na vlak, který jsme stihli úplně přesně a po návratu do klubovny jsme se pustili do činností, které nám měly dát možnost získat všechna kouzla, naučit se je a získat recept. Nakonec se to po značném úsilí podařilo všem a spát jsme šli s receptem a s otazníky co asi je „bobek bílého jednorožce“ či jak vypadá „sušený sojčí trus“.

Také jsme se dívali na film „Na ostří nože“, kde bylo vidět, že umět si poradit bez vymožeností civilizace a vyznat se v přírodě se může kdykoliv vyplatit. A to se my na našich akcích a táborech učíme.
Neděle dopoledne patřila vaření nápoje síly, které se dělo po družinách. Každý byl zvědavý, co si vlastně uvaří. Všem se to povedlo a ukázalo se, že je to vlastně teplá čokoláda s chilli. Tedy nápoj trochu ostrý, ale dobrý. Pak zbývalo už jen zabalit, uklidit, poobědvat a rozejít se domů. Bylo to moc fajn.

STOVKAŘI:
Marcelka, Hanča, Ignor, Olda, Vráťa, Brčál, Jája, Martin, Ludva

Na prvních třech místech v bodování se umístili:
1. Brčál, 2. Olda, 3. Ignor

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně, Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář