Duben – měsíc trávy

V měsíci trav jsme se kromě schůzek vypravili do

České Lípy za Anežkou,
která s námi byla na loňském letním táboře.

Pozvání jsme uvítali, protože v okolí je spousta zajímavých výletů. My jsme si jako cíl vybrali skalní hrad zvaný Sloup v Čechách. V sobotu ráno jsme statečně vyrazili na trasu a počasí nám celkem přálo.

Prošli jsme okolními vesničkami až do skal, kde ještě byl sníh. Společnou fotografii jsme pořizovali v Modlivém dole a na plácku nad ním jsme si zasoutěžili v hodu na cíl a zahráli si několik pohybových her.
Turistická značka na hrad nás vedla oklikami a cesta byla dlouhá. Když už jsme byli skoro u hradu, narazili jsme na Lesní divadlo, které bylo úplně úžasné. Dávalo možnost lézt po skále i na věžičku a procházet skalními chodbami.
Hráli jsme tam perfektní hru, kterou jsme si sami vymysleli a bavila nás hodně dlouho. Nakonec jsme zmeškali otvírací hodiny hradu, a tak jsme ho nakonec viděli jen z venku. Ale nikdo toho nelitoval.
Když jsme čekali na autobus zpět do České Lípy přišla prudká bouřka a než jsme nastoupili do autobusu byli jsme dobře promoklí.
Po návratu z výletu už zase bylo hezky, a tak jsme si mohli hrát na zahradě. Večer jsme slavili Marcelčiny narozeniny.
V neděli už opět zbývalo jen zabalit, uklidit, rozloučit se s příjemnými hostiteli a vydat se autobusem na cestu do Prahy. Bylo to fajn, jako každá naše výprava. Už se těšíme na další.

STOVKAŘI: Agáta, Vráťa, Ignor, Matěj

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář