Měsíc sazenic a růží v Gatagewě

Květen a červen jsou pro nás již tradičně ve znamení letního tábora na který se všichni těšíme. Na schůzkách se na něj pomalu připravujeme, ale ještě stále zbývá dost času na hraní.

Také jsme se přihlásili do internetové hry, kterou vymysleli a připravili skauti ze Šlapanic. Hra se jmenuje OSIDLOVÁNÍ. Mapa České republiky je rozdělena na správní úseky, a pokud některá družina na výpravě určité území navštíví a pořídí důkazní fotografii má ho obsazeno. Ale jen do té doby, než stejné území obsadí jiná družina. To pak musí mezi sebou svést souboj. My máme zatím obsazeno území Kutná Hora. Stalo se tak na výpravě tradičně nazývané

TAHATOKA neboli „Boj o bílé pero“
Ta se koná tradičně ke konci každé kmenové stezky krátce před táborem. Hostil nás srub na Losinách, kam jsme se probíjeli večer  po rozbahněné cestě z nádraží v Kácově. Toto malé večerní dobrodružství skončilo úspěně. Následující dva dny nám počasí přálo a kromě her  jsme se snažili dokázat, co všechno známe. Vítězem letošní Tahatoky se stala Julča.

Na červnové klanovce jsme měli zahraniční návštěvu. Byli to Norman, Jay a Mark z Anglie a Marco z Německa. Byla s nimi velká legrace, zahráli jsme si s nimi několik her a sem tam zkusili uplatnit anglická slovíčka. Bylo to moc fajn. Před námi jsou ještě 2 klanovky, a pak hurá na tábor.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář