Měsíc padajícího listí

Na pravidelných středečních klanovkách je veselo a za chvíli bude klubovna „praskat ve švech“.
Bobři (předškoláci) a dva chlapecké klany – klan hnědého Rysa (skauti) a klan šedého Orla (vlčata) jedou na plné obrátky a v plném obsazení. Nováčkům se u nás zatím líbí, a tak jim to snad vydrží.
Dívčí klany – klan hnědé Vydry (skautky) a černé Lasičky (světlušky) jsou zatím v oslabení a uvítaly by v každém klanu ještě 2-3 kamarádky.

Víkendová výprava 12.-14. 10. 2018 byla pro nováčky prubířským kamenem. V pátek večer jsme si v klubovně hráli, sobotu jsme celou strávili venku se soutěžemi a hrami a také jsme navštívili záchranařskou stanici na Smíchově a podívali se na zvířátka.
Také nedělní dopoledne patřilo hrám.Nejmenší nováčci, Bobři, prokázali, že jsou samostatní a šikovní a patří jim pochvala.

Na konci října jsme podzimní prázdniny strávili v klubovně skautského střediska Omaha v Radnici. Samozřejmě jsme si připomněli 100. výročí republiky výrobky, hrami, testíkem, připomínkou skautské pošty a rozdáváním trikolor náhodným chodcům tak, jak to jinde dělaly i jiné skautské oddíly.
Třebaže nám počasí nepřálo měli jsme stále co dělat. Legendou na výpravu byla indiánská pohádka „O bratrech studeného a bratrech teplého větru“. Kmen studeného větru věznil v zimě, mrazu a dešti kmen teplého větru  a my byli bojovníci, kteří mají kmen teplého větru vysvobodit. Že se nám to povedlo se poznalo i podle toho, že následujíí den, v úterý, když jsme odjížděli bylo pěkné slunečné počasí

Koksík, Matla a Medvěd zajistili poředatelksou službu při udílení cen Michala Velíška.

STOVKAŘI: Marjánka, Bůr, Jeřabinec, Přemek, Štěpka, Lukáš, Hejkal (zúčastnili se všech akcí v daném měsíci)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně, Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář