Únor – měsíc hladu

Čas letí rychle, a tak je další měsíc za námi. V bodování zvítězil tentokrát
Olda

a titul Stovkaře – toho, kdo byl na všech akcích v měsíci – náleží za měsíc hladu
Pavlovi, Oldovi, Vráťovi, Kapitánovi, Šárce a Aničce.

Klanovky v tomto měsíci vedl Kapitán a moc se mu povedly. Trochu jsme se na nich učili a hodně dobře jsme se bavili. Škoda, že bylo o jednu klanovku méně, ale to proto, že byly jarní prázdniny a prázdniny jsou vždycky prima. Také už jsme dostali „Táborová informátoria“ s přihláškami na letní tábor. Už se to blíží!

Lidová pranostika praví, že „únor bílý, pole sílí“ takže letos by měla být pole pěkně silná a my jsme po dlouhé době měli Zimní hry na sněhu. Sešli jsme se všichni kromě Jakuba, který prý na výpravu zapomněl. Za to byl s námi na výpravě čtyřměsíční pejsek Ben pro kterého to byla nejen první výprava, ale také první dlouhá procházka. Nejvíce si oblíbil Vráťu. Bude fajn až s námi bude na letním táboře.

[singlepic=6,160,120,,left]Zimní hry pro nás připravili Pája se Šiškou a byla to velká legrace. Protože bylo celkem zima byli jsme stále v pohybu – honičky, překážková dráha, běhání, házení, sledovačka, hledačka, indiánská házená…
Po obědě jsme se vyřádili na houpačkách a kolotoči a hry pokračovaly. Také ale zašlo sluníčko, které nás do té doby vlídně sledovalo. Začala být pěkná zima, a tak jsme přijali Pandovo pozvání do tepla a na čaj.
Nezůstalo jen u čaje, ale byly i sladké dobrůtky a pudink s jahodami. Hodně se nám líbil kocourek Ferda, který s námi bude na táboře také.
Zavzpomínali jsme nad fotografiemi z našich letošních výprav a minulého tábora. Nakonec jsme si promítli film z produkce filmového studia „Gatagewa Pictures“, který byl natočen na jednom z letních táborů a jmenuje se „Zapomenuté dobrodružství“. Vypráví o osudech expedice, která se rozhodla hledat nadpřirozené bytosti a zahrál si v něm úplně každý kdo tehdy na táboře byl. Moc se nám líbil a potom už zbývalo jen dojet autobusem ke klubovně, kde si nás vyzvedli rodiče.
Už se těšíme na příště.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář