Co bylo v měsíci padajícího listí

Čas rychle běží a než jsme se stačili ohlédnout, máme za sebou říjen – měsíc padajícího listí a s ním i jednu z větších akcí naší kmenové stezky, a to podzimní prázdniny.

Strávili jsme je ve Vojkově na faře, která se pro nás spolu se svým okolím proměnila v africkou Botswanu, kde jsme hledali pro pirátského písaře diamanty.
Zástupce zde měli klany Vyder, Sov, Rysů a Jiříků, nejmenší Bobři zůstali doma.
Museli jsme si vydělat na letenky do Afriky. V penízky se nám proměnily naše osobní věci. Kdo je měl v nepořádku, měl problém, ale ostatní se na něj mohli složit. Nakonec se ukázalo,,že opravdový problém měl jenom jeden bojovník kmene Huronů. Nebudeme jmenovat, stejně to všichni víme!
Druhý den po příjezdu nastala příprava na expedici. Museli jsme prokázt znalosti, fyzické schopnosti, vyrobit si domorodý amulet z přírodnin a signalizačního draka.
Třetí den jsme se vydali s Kráťou na výlet a průzkum míst, kde bychom mohli najít diamanty. Zadařilo se, a každý klan našel aspoň jeden diamant.
Příležitost pro získání dalších diamantů nám dala noční hra.
Vyvrcholením dalšího dne byla pokladovka, kterou pro nás připravili Koksík, Brčál, Kikina a Ignor.
Večery patřily na střídačku hrám a zpívání. Po celou dobu jsme se všichni dobře bavili, a to i při vaření, kdy měl každý den jeden klan službu.
Nejvíce diamantů získal klan Vyder, hned za ním byl klan Rysů, jenže protože neměli váček o svůj podíl přišli, takže v podstatě druzí byli JIříci.
Pan Vyšata se neobjevil, a tak budeme muset diamanty uhlídat do další výpravy abychom za ně získali dublony, a třeba už i kousek mapy.

V průběhu měsíce se nám rozrostl klan Bobrů, brášků v předškolním věku o Radovana, klan Rysů o Petra a klan Vyder o Florenece. Všechny u nás moc vítáme a doufáme, že se jim bude u nás líbit.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář