Měsíc padajícího listí

Tento měsíc byl ve znamení dvou větších akcí na kterých byla bohatá účast, a to je dobře.

První bylo každoroční tradiční Setkání družin Skauta ABS, které pro nás připravilo středisko Pětilisté růže z Jindřichova Hradce a na kterém jsme se sešli se spoustou dětí z ostatních středisek z celé republiky.
Na zámku nás uvítal pan Jindřich z Hradce jako členy významných šlechtických jihočeských rodů a v tu chvíli mu herold oznámil, že lapkové přepadli povozy s nákladem zboží a peněz, který byl panu Jindřichovi poslán z královského hlavního města. Pan Jindřich nás požádal o pomoc při dopadení lapků a hra začala.
Poznali jsme při ní jak krásné historické město, tak jeho okolí, plnili jsme spoustu zajímavých úkolů a nakonec jsme s lapky svedli vítěznou bitvu. Proto jsme večer byli opět pozváni na zámek, kde nám pan Jindřich poděkoval a každý dostal krásný prsten s královskou nebo skautskou lilií.
Poznali jsme nové kamarády, protože soutěžící rody byly sestavené napříč středisky a hra, a vůbec všechno bylo bezvadně připraveno. V neděli jsme si ještě prohlédli místní klubovnu, a pak už jen na vlak a zpět do Prahy.

Na konci měsíce jsme strávili společně podzimní prázdniny v domku s klubovnami, který nám zapůjčili skauti ze střediska „Omaha“ Radnice.
Klubovny jsou pěkné, městečko klidné a okolí úplně super. K tomu ještě přálo počasí a program se točil okolo hradu Libštejna a zakletého rytíře, kterého jsme měli osvobodit. Spolu s ním i ostatní duše lidí, které pro různá provinění v pozemském životě nenašly po smrti klidu.
Byli jsme v tom úspěšní, nejlépe si vedl klan hnědého Rysa, hned po něm klan hnědé Vydry.
V rámci výletů jsme navštívili nejen hrad Libštejn, ale absolvovali také naučnou stezku v okolí a navštívili další chráněné území – přírodní park Horní Berounka, a tak jsme si my, co plníme činy, mohli ke splnění jednoho z činů přidat další položku. Zkrátka letošní podzimky se vydařily.

STOVKAŘI: Agáta, Cibi, Kačitanka, Marjánka, Bůr, Vráťa, Honzík, František, Šárka, Agi, Olda, Brčál

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář